Miten maa makaa marraskuussa eli tärppejä DRG-päivien ohjelmasta

fcg luento

Järjestyksessä kuudennettoista DRG-päivät ovat 29.–30.11.2018 Tampereella. Tule kuulemaan ajankohtaisista aiheista ja verkostoitumaan! 

Koko valtakunnan palvelutuotanto on kuvattu nyt ensimmäistä kertaa FCG:n tuotteistusvälineillä. FCG tekee pilottitutkimusta yhteistyössä THL:n kanssa sote-tietopohjan kasvattamiseksi. Terveydenhuollossa potilas- ja asiakasluokittelulla saadaan yhtenäistä ja vertailtavaa tietoa johtamisen tueksi, mutta missä mennään sosiaalihuollossa? Siihen ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen DRG-päivillä.

Hinnat, majoitustiedot ja ilmoittautuminen  >

 

Eeva Ketol

THL:n sotetietopohja

Sotetietopohjahanke on tehty tiiviissä yhteistyössä FCG:n kanssa casemixiä hyödyntäen. Projektijohtaja Eeva Ketola opastaa, mitä tarvitaan tuottavuusloikkaan, jotta päästään lähemmäksi kolmen miljardin säästöjä.

 

Saksan DRG-tilanne - ylläpito ja jatkokehitys

DRG-järjestelmät ovat kansainvälisiä. Näkökulmaa järjestelmien käyttöön muualla kuullaan tri Michael Wilkeltä, jolla on pitkä kokemus Saksan DRG:stä ja järjestelmien kansainvälisestä kehityksestä. Hänen tutkimusalansa on terveystaloustiede, erityisesti kliinisen työn ja taloudellisen tuloksen välinen suhde.

 

Michael WIlke
Sote-tiimi

Kirjaamisesta kaikki lähtee

Kirjaamisesta puhutaan paljon eikä suotta, sillä sehän on kaiken tiedon alku ja juuri. FCG:n tekemä sairaanhoitopiirien kirjaamisen auditointi kohdistui tänä vuonna päivystysyksiköihin. Nyt FCG:n asiantuntijat avaavat tuloksia.

 

Mitä Hilmo-uudistus tuo tullessaan?

Hilmo tuo tullessaan monenlaisia muutoksia niin ammattilaisille, tietojärjestelmätoimittajille kuin tiedon käyttäjillekin. Mitä uudistus tarkoittaa ja miksi se on tehty? Kysymykseen vastaa kehittämispäällikkö Pirjo Häkkinen THL:stä.

 

Pirjo Häkkinen
Minnamaria Korhonen

Tuovatko JHS-ohjeet tietoa kustannuksista?

JHS-ohjeisiin on laitettu paljon toivoa yhtenäisen kustannustiedon saamiseksi. Riittääkö tämä yhtenäistämään käytäntöjä riittävästi? Missä mennään maakunnallisessa asian valmistelussa. Erityisasiantuntija Minnamaria Korhonen Kuntaliitosta valottaa tilannetta, jossa nyt mennään.

 

Sosiaalihuollon asiakasryhmittelyhanke

Sosiaalihuollon Kansa-työ tuottaa tulosta pitkällä aikavälillä, mutta missä vaiheessa tiedot ovat nyt? FCG:n FinDRG-sateenvarjon alla käynnistyneessä sosiaalihuollon asiakasryhmittelyn hankkeessa on tehty selvittelyjä, joita tarvitaan jatkossa. Erityisasiantuntija Elina Hermiö kertoo tilanteesta.

Elina Hermiö