Tietosuoja-asetus velvoittaa - myös Korvatunturilla?

Toukokuussa voimaan tullut EU:n uusi tietosuoja-asetus on aiheuttanut päänvaivaa. Mihin asetus vaikuttaa ja mitä kaikkea tulee huomioida? Mikä on henkilötietoa ja kuka sitä saa kerätä? On pitänyt miettiä, voiko asiakasrekisterin tallentaa verkkolevylle organisaation sisäiseen käyttöön ja mitä rekisteriin saa kirjata.


Asetuksen takia on pitänyt laatia monia tietojen käsittelyä kuvaavia dokumentteja. Vaikka olen itsekin huokaillut niitä kirjoittaessani, prosessi on tuonut rakennetta tietojen käsittelyyn. Näitä kuvauksia voi myös hyödyntää uusien työntekijöiden perehdytyksessä.

FCG:llä jokainen työntekijä perehtyi asetusta koskevaan materiaaliin ja suoritti tietosuojatentin. Olisi mielenkiintoista tietää, miten muissa organisaatioissa henkilöstön osaamista on lisätty ja kontrolloidaanko osaamista jotenkin. Ja vielä mielenkiintoisempaa olisi tietää, miten tietosuoja-asetuksen toteuttamista seurataan.

Minkähänlaista henkilötietoa joulupukki kerää? Toivottavasti hän on huolehtinut tietosuoja-asetuksen tuomista velvollisuuksista.

Hyvää ja rentouttavaa joulua kaikille!


Liisa Klemola
johtava asiantuntija
FCG Konsultointi