Kun kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa


Hoiva- ja sosiaalialalla vaaditaan laatua ja tuloksia, jotka tulisi todentaa luotettavasti.


 

Elämme kiireistä aikaa. Hoiva- ja sosiaalialalla vaaditaan laatua ja tuloksia, jotka tulisi todentaa luotettavasti. Henkilökunta on kiireiden keskellä paineessa jatkuvien ja lisääntyvien uusien vaateiden kanssa, jotka tulee toteuttaa mahdollisimman nopeasti.

Tällaisen työskentelyn helpottamiseksi tarvitaan sopivia välineitä, kuten FIM®-toimintakyvyn ja avuntarpeen mittari.

FIM®-mittarissa toteutuu vanha sanonta: yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Vai mitä mieltä itse olet tästä kuvasta:

kuva

Yhdellä silmäyksellä voi hahmottaa yhden kuvitteellisen potilaan toimintakyvyn ja sen haasteet 18 keskeisimmän päivittäisen toiminnon osalta. Hahmottamista helpottaa FIM®-mittarin tuntemus: tieto siitä, kuinka sen avulla tulkitaan henkilön toimintakykyä ja avuntarvetta. Kuvasta saa nopealla vilkaisulla selville myös niissä tapahtuneet muutokset.

Olisipa meillä samanmoinen grafiikka käytettävissä oman elämän eri osa-alueiden, kuten työn, harrastusten, opintojen, lasten hoidon, ym. hahmottamiseen! Tietäisimme paremmin mihin tulisi keskittyä ja onnistuimmeko tekemään tarvittavat muutokset hallitaksemme elämäämme paremmin.


Auli Karttunen
erityisasiantuntija
FCG